लाेकसेवा वस्तुगत प्रश्नकाे लागि महत्वपूर्ण २५ पश्न र उत्तर

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Question No. :- 1. बाघको बैज्ञानीक नाम प्यान्थेरा टाइग्रिस, सिंहको प्यान्थेरा लियो हो भने चितुवाको के हो ?
Right Answer: – प्यान्थेरा पारडस
1. Baghako baignanika nama pyanthera taigrisa, sinhako pyanthera liyo ho bhane chituvako ke ho?
– Pyanthera paradas
Question No. :- 2. मनिसको शरीरमा सबैभन्दा लामो कोषिका ( Cell ) कुन हो ?
Right Answer: – स्नायु कोष ( Nerve Cell )
2. Manisako sarirama sabaibhanda lamo kosika (Cell) kuna ho?
– Snayu kos (Nerve Cell)
Question No. :- 3. मानब शरीरमा सबैभन्दा ठुलो ग्रन्थी कुन हो ?
Right Answer: – कलेजो ( Liver )
3. Manaba sarirama sabaibhanda thulo granthi kuna ho?
– Kalejo (Liver)
Advertisement
Question No. :- 4. पातलो निन्द्रालाई अंग्रेजिमा REM Sleep र गहिरो निन्द्रालाई NREM Sleep भनिन्छ । REM र NREM को बिस्तारित अर्थ के हो ?
Right Answer: – REM ( Rapid Eye Movement ) र NREM ( Non Rapid Eye Movement )
4. Patalo nindralai aṅgrejima REM Sleep ra gahiro nindralai NREM Sleep bhaninchha. REM ra NREM ko bistarita artha ke ho?
Right Answer: – REM (Rapid Eye Movement) ra NREM (Non Rapid Eye Movement)
Question No. :- 5. शुन्य डिग्री सेन्टिग्रेड हुँदा कती डिग्री फरेनहाइट हुन्छ ?
Right Answer: – ३२ डिग्री फरेनहाइट
5. Sunya digri sentigreda hunda kati digri pharenahaita hunchha?
– 32 Ḍigri pharenahaita
Question No. :- 6. बिपत्ती भन्दा ठुलो गुरु कोही हुँदैन ।
Right Answer: – डिजरायली
6. Bipatti bhanda thulo guru kohi hundaina.
– Ḍijarayali
Question No. :- 7. अति सुक्ष्म मात्राको करेन्ट नाप्ने उपकरणलाइ के भनिन्छ ??
Right Answer: – गल्वनोमिटर
7. Ati suksma matrako karenta napne upakaranalai ke bhaninchha??
– Galvanomitara
Question No. :- 8. नेपालमा सबैभन्दा बढी साईकलको प्रयोग हुने जिल्ला कुन हो?
Right Answer: – चितवन(विश्वमा सबैभन्दा धेरै साईकल प्रयोग हुने देश-चीन)
8. Nepal ma sabaibhanda badhi saikalako prayoga hune jilla kuna ho?
– CHitavana(visvama sabaibhanda dherai saikala prayoga hune desa-china)
Question No. :- 9. बुद्धलाई विष्णुको कति औँ अवतार मानिन्छ ?
Right Answer: – नवौँ
9. Buddhalai visnuko kati aun avatara maninchha?
– Navaun
Question No. :- 10. विश्वको कुन शहर निशेधित शहरको उपनामले पनि चिनिन्छ ?
Right Answer: – ल्हासा
10. Visvako kuna sahara nisedhita saharako upanamale pani chininchha?
– Lhasa
Question No. :- 11. ‘ नेपालको स्वीट्जरल्याण्ड ‘भनेर कुन ठाँऊलाई चिनिन्छ ?
Right Answer: – दोलखाको जिरी
Lok Sewa General Knowledge Questions Answers Collections in Nepali Language
11. Nepal ko svitjaralyandabhanera kuna thanulai chininchha?
– Dolakhako jiri
Question No. :- 12. प्लेग रोगको महामारीमा परी मर्ने राजा को हुन् ?
Right Answer: – भाष्कर मल्ल
12. Plega rogako mahamarima pari marne raja ko hun?
– Bhaskara malla
Question No. :- 13. मरियाना ट्रेन्चको गहिराई कति छ ?
Right Answer: – ११,७७६ मि.
13. Mariyana trenchako gahirai kati chha?
– 11,776 Mi.
Question No. :- 14. कुन ग्रहमा सूर्य पश्चिमबाट उदाएर पूर्वमा अस्ताउँछ ?
Right Answer: – अरुण
14. Kuna grahama surya paschimabat udaera purvama astaunchha?
– Aruna
Question No. :- 15. एसियामा कती वटा भूपरिवेस्ठित देश रहेका छन ?
– १२ वटा
15. Esiyama kati vata bhuparivesthita desa raheka chhana?
– 12 Vata
Question No. :- 16. बातावरण सन्तुलनमा राख्न नेपालमा न्युनतम कती प्रतिशत वनजंगल हुनु आवश्यक छ ?
Right Answer: – ४३%
16. Batavarana santulanama rakhna Nepal ma nyunatama kati pratisata vanajaṅgala hunu avasyaka chha?
– 43%
Question No. :- 17. ‘पानी मुनिको देश’भनेर कुन देशलाई चिनिन्छ?
Right Answer: – नेदरल्याण्ड
17. Pani muniko desabhanera kuna desalai chininchha?
– Nedaralyanda
आइस कन्टिनेन्ट वा “दक्षिणी गंग्रोटी”भन्नालेके बुझिन्छ ?
Right Answer: – अन्टार्कटिका
18. Aisa kantinenta va”daksini gaṅgroti”bhannaleke bujhinchha?
– Antarctica
Question No. :- 19. कोइलाबाट बिद्युत् निकाल्ने प्रविधिलाई के भनिन्छ?
Right Answer: – हाइड्रो जेनेरेशन
19. Koilabat bidyut nikalne pravidhilai ke bhaninchha?
– Haidro jeneresana
Question No. :- 20. नेपालको निशाना छापमा कति वटा लालिगुरास छन ?
Right Answer: – १४
20. Nepal ko nisana chhapama kati vata laligurasa chhana?
– 14
Lok Sewa General Knowledge Questions Answers Collections in Nepali Language
Question No. :- 21. कुन राजाको पालादेखि नेपालबाट साउदी अरबको मक्का र मदिनामा नेपाली मुस्लिमहरु हज यात्रामा जान थालेका हुन् ?
Right Answer: – पृथ्वी वीरविक्रम शाह
21. Kuna rajako paladekhi Nepal bat saudi arabako makka ra madinama nepali muslimaharu haja yatrama jana thaleka hun?
– Prithvi viravikrama saha
Question No. :- 22. मितेरी पुलले नेपाल र चीनलाई जोड्दछ भने मितेरी भन्ज्याङ ले कुन कुन दुई देशलाई जोड्दछ ?
Right Answer: – चीन र भियतनाम
22. Miteri pulale Nepal ra chinalai joddachha bhane miteri bhanjyaṅa le kuna kuna dui desalai joddachha?
– CHina ra Vietnam
Question No. :- 23. जिबजन्तुमा पाईने अम्ललाई के भनिन्छ ?
Right Answer: – प्राङ्गारिक अम्ल
23. Jibajantuma paine amlalai ke bhaninchha?
– Praṅgarika amla
Question No. :- 24. नेपालको कुन ठाउँमा पहिलोपटक हवाईजहाज संग्रहालय निर्माण गरिदैँछ ?
Right Answer: – कैलालीको टिकापुर
24. Nepal ko kuna thaunma pahilopataka havaijahaja saṅgrahalaya nirmana garidainchha?
– Kailaliko tikapur
Question No. :- 25. सुन्दर अक्षर लेख्ने कलालाई के भनिन्छ?
Right Answer: – क्यालीग्राफी
25. Sundara aksara lekhne kalalai ke bhaninchha?
– Calligraphy


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
error: Content is protected !!